14.12.2016
Druhou aktivitou v projekte „Jedlá zmena“ bol interaktívny kurz "Globálne varenie" otvárajúci environmentálne, etické a ekonomické otázky v oblasti potravín a stravovania.
V stredu 14.12.2016 žiačky kolégia s p. učiteľkou Jakešovou a odborníčkou projektu pani Urdovou, pripravili pre žiakov 5.C triedy, starých rodičov, pani učiteľky a pani vedúcu školskej jedálne Globálne varenie. Každá skupina pripravila vajíčkovú nátierku z rovnakých ingrediencií, ale od iných dodávateľov, s iným pomerom tuku v masle a z rôzneho chovu sliepok. Zisťovali sme koľko kilometrov precestovali potraviny, kým sme ich použili na prípravu nátierky a spoločne sme pripravené vajíčkové nátierky aj degustovali, posudzovali na základe vzhľadu, vône.
Všetkým zúčastneným sa tento deň veľmi páčil a bol pre nich prínosom.
Ema Hudáková a Nika Dobošová za kolégium Zelenej školy
Viac fotiek ...